Základní škola Třeboň
Na Sadech

CZ Dezert - DESERT - Dessert

Bramborová bublanina

Suroviny:

  • 280 g vařených brambor
  • 240 g moučkového cukru
  • 120 g dětské krupičky
  • 4 vejce
  • Vanilkový cukr
  • 500 g ovoce (kompot)
  • Tuk a hrubou mouku na vysypání formy
  • Šlehačku, ovove, meduňku na ozdobení (nemusí být)

Postup:

Uvařené brambory jemně nastrouhejte. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte brambory a promíchejte. Postupně po lžících zapracujte dětskou krupičku a ušlehaný tuhý sníh. Hmotu nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do vyhřáté trouby. Po minutě vyndejte a na povrch rozložte ovoce, Pečte pozvolna, dokud bublanina nezezlátne.


English

Potato Souffle

 

Ingredients:

  • 280 g cooked potatoes

  • 240 g icing sugar

  • 120 g semolina

  • 4 eggs

  • vanilla sugar

  • 500 g fruit (compote)

  • grease and coarse flour

  • whipping cream, fruit, lemon balm for decoration (not necessary)

Directions

Gently grate cooked potatoes. Beat egg yolks with sugar into a foam, add potatoes and mix up. Add little by little semolina and whipped egg whites. Pour the batter into a greased and floured baking pan and put into the preheated oven. Remove from the oven after a minute and put the fruit on top. Bake slowly until golden brown.

 


Deutsch

Kirschkuchen (aus Kartoffelteig)

Zutaten

  • 280 g gekochte Kartoffeln
  • 240 g Staubzucker
  • 120 g Grieß
  • 4 Eier
  • Vanillenzucker
  • 500 g Obst (auch Kompott)
  • Fett und grobes Mehl für die Backform
  • Schlagsahne, Obst, Melisse zum Schmücken (muss nicht sein)

Zubereitung:

Gekochte Kartoffeln fein reiben. Die Eidotter mit Zucker schaumig verrühren.  Die Kartoffeln hinzufügen und durchmischen. Schrittweise (immer ein Löffel) den Grieß unterrühren. Eiweiß zum Schnee schlagen und  und mit dem Teig vermischen. Die Backform mit dem Fett anschmieren und mit dem Mehl ausstreuen.  Den Backofen vorheizen. Die Masse in die Form gießen und  in den Backofen geben. Nach einer Minute die Form herausnehmen und das Obst auf den Teig verteilen. Langsam leicht gebräunt backen.

 

Adresa:

Základní škola Třeboň
Na Sadech 375
379 35 Třeboň

Telefonické kontakty:

Kancelář školy:
384 722 392

Ředitelka školy:
Bc. Mgr. Jana Polčáková
384 723 872
jpolcakova@zstrebon.cz

Zástupce ředitele školy:
Mgr. Eva Marešová
384 722 155
emaresova@zstrebon.cz

Školní jídelna:
384 722 518
skolnijidelna@zstrebon.cz

E-mail:

info@zstrebon.cz

Identifikátor
datové schránky (IDDS):

6uumtiy

Zápis dětí do prvních tříd

Zápis dětí do 1. tříd pro školní rok 2024-2025>>více

Partneři školy

ZŠ Kežmarská 30 KošiceMinisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy České Republiky

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout