Základní škola Třeboň
Na Sadech

poděkování od rodiny Vojty Pábla červen 2015

Dobrý den

Úplně na začátku Vám chci moc poděkovat za sběr plastových víček. Tyto víčka odevzdáváme do výkupny plastu, která ho rozdrtí a použije na další výrobu. (např. plastový nábytek nebo dětské klouzačky a podobně)Za 1kg plastových víček dostaneme 7 kč  ,ale jen za podmínek ,že plast odvezeme do sběrny do Brna.

 

Tyto vybrané peníze necháváme posílat na účet mého syna Vojty. Ze kterého hradíme lázně v Pěšťanech na Slovensku, které nehradí naše pojišťovny.

Vojta je dnes už skoro 7letý chlapec ,který se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Tato nemoc u Vojty poškodila mozek v místech, kde má mozek na starost i jemnou a hrubou motoriku. Na štěstí po mentální stránce je v naprostém pořádku. Dnes chodí do první třídy základní školy a učí se s dětmi zdravými, jen s pomocí asistenta, který mu dopomáhá s oblékáním a s přemisťováním po škole.

 

Před dvěma roky Vojta ani chodit ani samostatně stát neuměl. Lezl po zemi nebo jezdil na tříkolce, která byla speciálně upravená. V tu dobu jme se dozvěděli, že existuje léčba, která by Vojtovi mohla pomoci s motorikou a že má velikou úspěšnost právě u dětí s DMO. Bouhužel tato léčba je velmi finančně nákladná a má se opakovat alespoň 3 do roka. Jeden 14denní pobyt v Adeli medical center stojí cca 100 000,- záleží na aktuálním kurzu. V tu dobu přišla právě naše asistentka s nápadem sbírat víčka a z toho, alespoň ty lázně částečně hradit. Samozřejmě nám pomáhají sponzoři, kteří také přispívají na účet finančně.

V lázních Adeli v Pišťranech jsme byli za tu dobu 4x a výsledky na sebe nedali dlouho čekat. Nejprve se Vojta zlepšil v řeči potom začal malovat obrázky, které měli už nějaký tvar a dnes udělá pár samostatných sice křečovitých kroků, ale už nemusí po kolenou. 

 

Pro nás jako pro rodinu to je obrovský úspěch a vlastně i velká odměna za roky cvičení a rehabilitací pobytů, pobytů v nemocnicích a v lázních.

Ještě jednou Vám děkujeme za vaší spolupráci ve sběru víček.

Zda máte ještě nějaký dotaz ráda zodpovím.

Hezký den Páblová

 

Adresa:

Základní škola Třeboň
Na Sadech 375
379 35 Třeboň

Telefonické kontakty:

Kancelář školy:
384 722 392

Ředitelka školy:
Bc. Mgr. Jana Polčáková
384 723 872
jpolcakova@zstrebon.cz

Zástupce ředitele školy:
Mgr. Eva Marešová
384 722 155
emaresova@zstrebon.cz

Školní jídelna:
384 722 518
skolnijidelna@zstrebon.cz

E-mail:

info@zstrebon.cz

Identifikátor
datové schránky (IDDS):

6uumtiy

Zápis dětí do prvních tříd

Zápis dětí do 1. tříd pro školní rok 2024-2025>>více

Partneři školy

ZŠ Kežmarská 30 KošiceMinisterstvo školství, mládeže a tělovýchovy České Republiky

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout